Vakantie ervaringen
Mieke en Leo

Dag 8

Na het laatste ontbijt in Hotel Hadrianus maken we, voor we om 11.00 uur vertrekken, nog een korte wandeling naar het Lara strand. We hadden tot dan toe nog geen tijd gehad en waren niet verder gekomen dan de 'pinautomaat' en de supermarkt die overigens uitstekend voorzien was, zeker naar Westerse begrippen. Na een lange excursie dag smaakt een glas rosť met een plakje kaas en wat chips uitermate goed op je balkon met uitzicht op zee. Op de vroege morgen drinken we nog geen rosť maar wel een lekkere kop koffie bij het zwembad. Strikt om 11.00 zijn de koffers geladen en zijn we op weg naar Finike op ongeveer 120 kilometer. Die afstand hadden we niet ingepland maar we wisten niet van te voren in welk hotel we terecht zouden komen. In deze periode kiest Corendon blijkbaar voor hotels binnen hun eigen keten. Daar hadden wij geen rekening mee gehouden.

In Kemer maken we een stop bij Hotel Orange County. Zeer verbaasd zijn we om bij de ingang van het hotel een molen te zien en het monument op de Dam in Amsterdam. Op de ingang lezen we 'Amsterdam Centraal'. Nieuwsgierig geworden hebben we de bus even verlaten om van dit hotel wat meer te zien. Het hotel is opgebouwd volgens 'Amsterdamse grachtenpanden' met zelfs scheef staand gecreŽerde huizen. Je ziet er de 'Zaanse Schans' en de lobby is een kopie van de stationshal van het Amsterdam Centraal. Gewoon bizar! Je moet er wel van houden en als 'oud Amsterdammers' vonden wij het geheel, evenals Amsterdamse reisgenoten, wel erg kitscherig.

De route wordt nu steeds mooier en als we tegen lunchtijd arriveren bij Hotel Presa di Finica in Finike zien we de week zonnig tegemoet. Het hotel ziet er prima uit en na de lunch kunnen we ons installeren in onze kamer. Hebben we geluk of zit het 'm in het verschil tussen een vier- en een vijf sterren resort. Wij hebben een 5-sterren resort geboekt en krijgen een prachtige kamer met uitzicht op zee (ook ter plekke om gevraagd) terwijl de andere reizigers een kamer krijgen met uitzicht op het binnenland. Ook mooi maar wel zonder een sprankje zon. De rest van de dag gebruiken we om het hotel een beetje te leren kennen en hebben al snel bij het zwembad de bar ontdekt. Gemakkelijk is het wel, het vragen om een drankje. Zoals de lunch is ook het diner in buffetvorm met voldoende variatie en keuze. En dat alles 'All Inclusive'. Die zelfde avond maken we ook kennis met het animatie-team. Omlijst met 'live-muziek' wordt het een gezellig einde van de eerste dag.
Dag 9

Na het ontbijt genieten we bij het zwembad van de zon en doen het deze morgen even rustig aan. Na de lunch met heerlijk uitzicht op zee worden we door bijzonder aardige mede-gasten geactiveerd om over het strand naar het plaatsje Finike te lopen. Het strand is nog niet helemaal op 'oorlogssterkte' voor het hoogseizoen maar het is erg lekker om in het zonnetje de zeelucht op te snuiven. De afstand tot Finike bedraagt ongeveer vier kilometer. De plaats Finike bestaat al van ver voor onze jaartelling. Er werd destijds door de FeniciŽrs veel handel gedreven. Al snel slenteren we door de jachthaven die oorspronkelijk werd gebruikt voor de export van producten uit de omgeving. Nu liggen er voornamelijk zeiljachten en toeristen schepen. Met het idee om hier zeker nog een keer terug te komen keren we met een 'Dolmus' busje terug naar het hotel.