Vakantie ervaringen
Mieke en Leo

Rondreis Thailand

Dag 4

Bangkok

11 maart

De wekker gaat om 06.30 uur en om 08.00 uur zitten we in de bus. Vanmorgen doen we weer een optionele excursie. We gaan fietsen door Bangkok!! Het is chaotisch druk om deze tijd en de chauffeur van de bus maakt een verkeerde keuze wat betreft de route naar het bedrijf van Co van Kessel die zelf helaas begin 2013 overleed. Het bedrijf is met veel energie en enthousiasme voortgezet. Na het kiezen van de juiste fiets krijgen we uitleg over wat ons te wachten staat en hoe we moeten omgaan met het verkeer dat door één van de gidsen regelmatig voor ons wordt stilgezet. De thermometer haalt nu al ruim de 30 graden. We fietsen door de Chinese wijk, de kleinste steegjes met haakse bochten, door markthallen en langs tempels. Onderweg stappen we veelvuldig af voor het bekijken van iets moois of gewoon omdat er even niet te fietsen valt. De route brengt ons via een brug over de Chao Phraya rivier naar de westoever. Ook hier weer het zelfde ritueel. We fietsen bijna door de keukens van de mensen die hier wonen. Gewoon bizar!

Na een korte stop voor het nuttigen van een versnapering op een klein terrasje tussen de lokale bevolking gaan we weer verder. We staan ook nog even stil bij het monument dat is opgericht voor de grote liefhebber van fietsen, Co van Kessel. Hij was één van de oprichters die een fietstocht door Bangkok onder begeleiding mogelijk heeft gemaakt. De enthousiaste begeleiding in de fel gele shirts hebben ons op geweldige plekjes gebracht en iedereen heeft er van genoten. De veerpont brengt ons en alle fietsen terug op de andere oever waar we gezamenlijk lunchen in het heerlijk koele restaurant behorende bij 'Co van Kessel Bangkok Tours'. De namiddag brengen we door bij het zwembad op de 5e verdieping van ons hotel.

Met een klein aantal medereizigers hebben we een show geboekt in theater Calypso. Gids Peter loopt met ons mee om te laten zien waar we moeten zijn. Op de gezellige boulevard met zicht op het grote reuzenrad doen we ons eerst te goed aan een Pizza bij een Italiaans restaurant. Leuke winkeltjes leiden ons terug naar het theater waar we een wervelende show te zien krijgen met zo'n 50 artiesten. Het blijken allemaal travestieten te zijn maar dat is vaak moeilijk te zien. Ja, de benen en voeten, dat zijn echt mannen dingen. We hebben er wel van genoten. Rond 22.30 zijn we weer terug in ons hotel. Morgen moeten we wederom vroeg uit de veren, dan gaat de reis richting het noorden van Thailand.