Vakantie ervaringen
Mieke en Leo

Rondreis Thailand

Dag 3

Bangkok

10 maart

Bloemen- en fruitmarkt

Om 06.00 uur worden we gewekt en na een uitstekend ontbijt brengt de bus ons naar de Chao Phraya rivier voor een wandeling over de eerste groente- en fruitmarkt die we in Thailand bekijken. Er zullen er vele volgen want Thailand is een land voor zelfstandigen. Er zijn veel aanbieders van voedsel en andere zaken. De kleurrijke bloemenmarkt laat ons vandaag veel geel zien, de kleur van de maandag. Iedere dag van de week heeft zo zijn eigen kleur. Op de markt is het om 08.00 uur erg rustig. Onze gids Peter legt uit dat de Taiwanese bevolking in alle vroegte al naar de markt gaat om inkopen te doen. Overdag is het doorgaans veel te warm. In de straten is het ťťn en al levendigheid. Tuk-tuk's staan hier klaar om de vele toeristen te vervoeren die op deze manier de stad Bangkok willen verkennen.

Koninklijke tempel Wat Phra Kaeo en het Grand Palace

Deze morgen staat ook het complex van de Wat Phra Kaeo tempel en het Grand Palace op het programma. We zijn allemaal netjes gekleed. De schouders van de dames moeten bedekt zijn zo ook de enkels. Ook de heren lopen keurig in een lange broek. Binnen de muren van het complex wordt eerst een mooie groepsfoto gemaakt en dan wachten ons bijzonder mooie tempels en nog veel meer. Gids Peter laat de rondleiding over aan onze Thaise gids 'Boussy'. Zij is de persoon die in dit complex uitleg mag geven. We willen allemaal heel graag naar haar luisteren maar de camera's in de vele handen willen het overweldigende moois direct vastleggen. Zoals de enorme gouden Phra Si Rattana Chedi die relikwieŽn bezit die aan Boeddha toe behoorden. We komen oren en ogen te kort binnen het tempelcomplex dat hier door Koning Rama I in 1782 werd gesticht. De Wat Phra Kaeo tempel die we op blote voeten binnengaan is de belangrijkste boeddhistische tempel van Thailand en herbergt het slechts 66 cm grote smaragdgroene Emerald Boeddha beeldje dat volgens de legende geluk en rijkdom brengt voor de bezitter. Foto en film is in deze tempel strikt verboden. Het gehele complex laat een verpletterende indruk bij ons achter. Het belooft veel goeds voor de rest van de reis.

Boottocht door de Klongs van Thonburi

Lunchen doen we op een rivierboot waarna we met een 'longtail' boot door de Khlongs van Thonburi en over de Mae Nam Chao Phraya rivier varen. Met een temperatuur van 35 graden is dat een uiterst plezierige ervaring. We zien hoe men woont en leeft in de huizen op palen die aan weerskanten van de water-kanalen zijn gebouwd. De Khlongs vervullen nog steeds dezelfde functie als zo'n 200 jaar geleden toen het 'VenetiŽ van het Oosten' werd aangelegd. Naast hele arme arbeiders huisjes zien we ook huizen voor de rijkeren, vaak al generaties lang. Het zou ongeluk brengen als je het huis van je voorouders verkoopt. De plaatselijke bevolking heeft er geen moeite mee om hier te zwemmen tussen meervallen en soms ook varanen. Weer terug bij de rivier krijgen we een mooi beeld voorgeschoteld van de Skyline van Bangkok en de Wat Arun, de Tempel van de Dageraad. Terug op de oostelijke oever gaan we met de 'benenwagen' terug naar Hotel Tong Tara.

Bangkok by Night

De avond wordt gevuld met een bustocht naar het hoogste gebouw van Bangkok, het Baiyoke Sky Hotel. We zoeven naar de 73e verdieping om daar over te stappen in een andere lift tot de 77e. Hier is een klein museum gevestigd. Vanaf deze plek hebben we al mooi zicht over 'Bangkok by Night'. Nog een trap verder omhoog en dan staan we buiten, 78 verdiepingen hoog en wat een waanzinnig uitzicht krijgen we hier. Gewoon stil blijven staan en genieten want dit deel van het gebouw draait rond. Spectaculair! Dineren doen we vanavond ook op hoog niveau en we zijn blij dat we deze optionele excursie met diner hebben geboekt. Tegen 22.00 uur zijn we terug in Hotel Tong Tara en duiken al snel ons bed in. Morgen vroeg op, dan wacht ons weer een bijzondere dag.