Vakantie ervaringen
Mieke en Leo

Gervanne Camping

Mirabel-et-Blacons/Drôme


Periode: begin mei/juni 2016 (2x twee weken)

Het departement de Drôme stond al wat langer op ons verlanglijstje. Dit jaar kwam het er dan van. Om een juiste keuze te maken welke camping het beste bij ons past gaat doorgaans toch wel het nodige zoekwerk aan vooraf. Zeker als je vroeg in het seizoen gaat. In dit gebied kwamen twee campings in aanmerking met de voor ons belangrijke punten: een verwarmd zwembad, Wifi over de gehele camping en goed sanitair. Het werd voor ons Gervanne Camping in Mirabel-et-Blacons. Een plezierige bijkomstigheid, deze camping is ook aangesloten bij de ACSI Camping Card. Voor 17 Euro per nacht sta je hier in het voor-en naseizoen op een uitstekende locatie. De camping ligt aan de rivier de Drôme en het snelstromende riviertje de Gervanne dat langs de camping stroomt en zich hier samen voegt met de Drôme. De camping is in twee delen gesplitst. Een lokale weg loopt tussen beide delen door en dat is even vreemd. Het camping deel met zembad, bar en reastaurant met terras (met gratis Wifi) en het grootste gedeelte van de verhuuraccomodaties is middels een tunneltje met het grote kampeerterrein verbonden en dat werkt prima. De weg geeft niet veel hinder. Een supermarkt, met 's morgens vers brood, ligt direct naast de receptie. Kijk wel even op het bordje met de openingstijden.
De plaatsen op de camping zijn van een uitstekende formaat. De vele bomen en planten geven het gevoel alsof je in een park staat. Let met het plaatsen van een satelietschotel wel op of de grote bomen het zicht naar de sateliet niet verstoren. De plaatsen aan de oever van de rivier zullen daar geen last van hebben. Het zicht op de rivier en omgeving is er ook bijzonder fraai. Op dit deel van de camping kan ook gesport worden en natuurlijk worden hier ook de meegenomen stoelen aan de rand van de Drôme neergezet. Lekker met de voeten in het water.
Het grote sanitairblok ligt centraal gelegen en biedt werkelijk alle voorzieningen voor de verwende kampeerder. Kleine kinderen hebben bij dat sanitair gebouw een speeltuintje om te klimmen, schommelen of van de glijbaan af te gaan. Op het deel, het dichtst bij de rivier, is een klein sanitairblokje geplaatst.
Het zwembad met daarin een wellness jacuzzi is absoluut heerlijk. In het voorseizoen waren er voldoende ligbedden beschikbaar. Bij de bar met restaurant is het goed toeven voor het nuttigen van een drankje of een overheerlijke ijsco. Er worden regelmatig avonden georganiseerd in het restaurant maar ook aan de rand van de rivier. De eigenaren organiseren trouwens veel voor de camping gasten, zoals wandelen naar Mirabel-le-Vieux. De informatie borden steeds goed bekijken. Op die borden staan ook de leuke markten in de omgeving aangegeven. Een omgeving die echt fantastisch mooi is. Wij vinden deze camping echt een aanrader.