Vakantie ervaringen
Mieke en Leo

Salon-de-Provence

Camping Nostradamus

Periode: juni 2009
Zoals eerder dit jaar al ingepland hebben we ons begin juni wederom geïnstalleerd op camping Nostradamus. Het is een stuk drukker in deze periode en dat oogt beslist gezelliger. Het zwembad, dat in het vroege voorjaar nog één en al bladafval was, ligt er nu uitnodigend bij en er wordt al goed gebruik van gemaakt. Kamperen met alleen de luifel De altijd mooie Alpilles Opvallend op de camping is de positieve verandering bij de sanitaire voorzieningen. In het hoofdgebouw hebben de toiletten mooie kleurige zittingen gekregen, nieuwe afvalbakjes en borstels. Het ziet er echt veel beter uit. Tijdens ons bezoek werden ook de plafonds vervangen wat wel tot gevolg had dat het 'douche deel' even geen verlichting had. Eigenaar Gilles en zijn bijzonder aardige receptioniste Isabelle geven iedere campinggast echt het gevoel hier welkom te zijn. Ook de zoon van Gilles is nu volledig werkzaam op de camping en heeft het er goed naar zijn zin. We hebben weer heerlijk gefietst door de Alpilles, langs de vele waterstromen en natuurlijk ook naar Salon-de-Provence. Fort op het eiland If Vertrekhal op Mariagne We vlogen een weekend terug naar Nederland (vanwege een bruiloft) vanaf vliegveld Mariagne bij Marseille en dat verliep uitstekend. De auto konden we tegen 8 Euro per 24 uur parkeren op P3, op zo'n 100 meter afstand van de vertrekhal van de 'Low-cost' maatschappijen waaronder Ryan Air. Gaan we zeker meer doen. We reden nog een keer naar Marseille voor een bezoek per boot aan het eiland If met het gelijknamige kasteel. Deze tocht zullen we beschrijven en plaatsen onder de tab 'tochten'. We bleven al met al toch weer 10 dagen op camping Nostradamus en ook deze keer was het een uiterst plezierig deel van onze totale vakantie.

Periode: maart 2009
Alweer kiezen we, in dit geval zeer vroeg in 2009, voor deze camping. Het is pas 14 maart als we ons installeren bij Gilles, de immer enthousiaste eigenaar van de camping. In deze periode zijn nog maar weinig campings open in het zuiden van Frankrijk en op deze camping voelen we ons altijd uiterst plezierig. Het bezoek aan de camping had nog een andere reden. In juni 2009 zullen we Onze plek op de camping Bij het snel stromende water nogmaals de camping een bezoek brengen vanwege een weekend vlucht naar Nederland vanaf vliegveld Mariagne bij Marseille. In deze vroege periode hebben we de parkeermogelijkheden kunnen onderzoeken op het vliegveld. We hebben er gelijk maar een bezoek aan Marseille aan vastgeknoopt. Deze belevenis zal ook op onze website worden geplaatst. Terug naar de camping. We hebben 10 dagen lang een stralend blauwe hemel gehad met wel erg veel wind. De plaatsen op de camping werden 'klaargestoomd' voor een lang seizoen. Weet wel, in dit vroege jaargetijde is het aanbod van sanitaire voorzieningen aan de 'magere' kant. Gelukkig was het sanitair deel dat geopend was bij het zwembad (1 douche) goed verwarmd want in maart kan het nog behoorlijk fris zijn. Een aantal toiletten in het sanitaire hoofdgebouw waren eveneens geopend. Helaas vertrokken we met veel regen en een bijzonder harde Mistral wind maar op de camping hebben we ons weer helemaal 'thuis gevoeld' .

Periode: maart/april 2008
Camping in het vroege voorjaar Het is al de derde keer dat we een bezoek brengen aan Camping Nostradamus in Salon-de-Provence. Ook nu worden we weer hartelijk onthaald door Gilles en zijn medewerkers. We voelen ons eigenlijk ook wel een beetje thuis op deze camping. Overal prachtige bloesem aan de bomen Het is lekker ongecompliceerd en de omgeving is mooi. Het weer werkt deze keer echter niet helemaal mee. We hebben veel last van de harde en koude Mistral en ook regenbuien maken het er niet prettiger op. Hier hadden we niet helemaal op gerekend en met alleen een 'luifel' aan de caravan moeten we veel gebruik maken van het 'binneninterieur'. Ook de kachel draait overuren. In dit seizoen is het beter om wat meer aan het begin van de camping te gaan staan. De plaatsen hebben daar meer beschutting en heb je ongetwijfeld minder last van de wind. De Mistral blaast de lucht ook weer schoon en dan is het in het vroege voorseizoen werkelijk prachtig met alle fruitbomen die dan in bloei staan.

Periode: juni 2007
Onze terugkeer in juni op Camping Nostradamus was ook deze keer weer uiterst plezierig. Mijnheer Gilles nog even enthousiast en de door ons uitgekozen plek beviel ons uitstekend. Mooie bloemen rondom de camping Sanitairblok in het achterdeel van de camping We zijn deze keer een week gebleven maar dat bleek weer te kort en we gaan er zeker naar terug. Ondanks dat we al eerder in de Alpilles waren hebben we toch weer nieuwe dingen gedaan. Lees onder de tab 'tochten' onze ervaringen met fietsen door de Alpilles, ons bezoek aan Nîmes en een bijzondere fietstocht door de Camarque. De gastvrijheid op de camping hebben we weer als heel plezierig ervaren. Salon-de-Provence hebben we in deze, toch weer te korte, week nog steeds niet bezocht en staat maar weer op het programma voor ons volgende bezoek aan de camping.

Periode: maart 2007
Camping Nostradamus ligt tussen Salon-de-Provence en het pittoreske dorpje Eyguières, verscholen in een groene boomgaard. Entree Camping Nostradamus Rondom het campingcomplex lopen diverse snelstromende 'watertjes'. Als je het bruggetje naar de camping over gaat wordt je blik direct getrokken naar de laan met prachtige platanen. Aan het einde daar van ligt een grote boerderij waarin een restaurant is gevestigd. De ontvangst op de camping was erg vriendelijk. Overzicht entree Camping De eigenaar Gilles is een bijzonder enthousiaste persoon en je wordt echt als een gast behandeld. Op het moment dat wij op de camping verbleven was het nog uitermate rustig. De plekken zijn minimaal 100 m2 waarbij sommige plaatsen wat smaller en langer zijn. Ook is het mogelijk om mobil-homes te huren. De camping ziet er al met al prima verzorgd uit. Het sanitair is enigszins verouderd maar werd goed schoongehouden. Of er voldoende sanitaire voorzieningen aanwezig zijn voor het hoogseizoen kunnen we niet beoordelen. Er is geen campingwinkel maar bij de receptie zijn een aantal basisartikelen te koop Zicht vanaf de campingplek en natuurlijk brood op bestelling. Naast de receptie ligt een lekker zwembad (in maart natuurlijk nog niet open) met een terras en recreatiezaal. In het seizoen worden daar diverse activiteiten georganiseerd. De omgeving is best bijzonder. Aan de noordkant kijk je naar de zuidhellingen van de mooie bergketen van de Alpilles. De Alpilles Ten zuiden van de camping is het gebied vlak met veel grasland, omlijst door bomen. Het Etang de Berre en de aparte Camarque liggen op korte afstand evenals natuurlijk Salon-de-Provence en niet te vergeten Marseille.
Camping Nostradamus biedt dan ook veel mogelijkheden tot het maken van mooie tochten in de omgeving maar het verblijf op de camping zelf zal ook uiterst prettig zijn. In het voor- en naseizoen biedt de camping de mogelijkheid om te betalen met Campingcheques of via de kortingpas van de ACSI organisatie. Ondanks dat we slechts 3 nachten op Camping Nostradamus zijn geweest hebben we het er erg prettig gehad en gaan in juni 2007 zeker terug.