Vakantie ervaringen
Mieke en Leo

Sainte Marie la Mer Plage / Languedoc-Roussillon

Camping Le Palais de la Mer

Periode: juni 2013
Camping Le Palais de la Mer ligt direct aan een breed strand van de Middellandse Zee. Met aan de ene kant het plaatsje Sainte Marie la Mer Plage en aan de andere kant een natuurreservaat is het beslist een mooie plek om vakantie te houden. De camping is voorzien van alle mogelijke faciliteiten. In het voorseizoen hanteert de camping een voordelig tarief met bijvoorbeeld de ACSI kaart. Het zwem complex is echt prachtig. Een mooi beschilderde muur beschermt het zwembad tegen de Tramontane die met enige regelmaat door dit gebied raast. Wie zich graag laat zakken in een bubbelbad kan terecht in de Welness-ruimte. Wie liever wat sportiever bezig is gaat lekker aan de slag met de fitness apparatuur. Voor een drankje, pannenkoeken, een snack of maaltijd staan de tafels en stoelen gereed aan de buitenrand van het zwembad of in het restaurant. Liever zelf koken? De kleine supermarkt bij de ingang van de camping biedt voldoende assortiment om hongerige magen te vullen. Uiteraard is vers (stok)brood iedere morgen verkrijgbaar. Een grotere supermarkt ligt in het dorp maar ook aan de andere kant van de kustweg in Sainte Marie la Mer kan men terecht voor de boodschappen. De stad Perpignan ligt op 10 kilometer afstand.

De camping biedt mooie plaatsen met voldoende schaduw. Wij kozen voor een bijzonder mooie plek aan de buitenrand van de camping, vlak bij het natuurreservaat. Omringd door palmen, bloeiende oleanders, bomen en struiken vonden we het de ultieme plek om te staan. Dat was even anders toen de Tramontane te keer ging. We hebben gelukkig alles heel gehouden. Ook de huur-accommodatie ziet er op deze camping prima en vele daarvan zijn echt erg mooi gelegen. De camping heeft nog een aantal leuke kenmerken. De sanitair-blokken zijn uitstekend en op bijzondere wijze gesitueerd. Bijzonder is ook de enorme volière die is geplaatst aan de weg die doorgang geeft tot het brede strand. Erg leuk om een moment van de dag te kiezen om er even van te genieten. Kinderen zullen het zeker erg leuk vinden. Dat geldt zeker ook de speeltuin. Zelfs in het voorseizoen wordt het springkasteel ieder dag van lucht voorzien.

De directe doorgang naar het strand wordt ieder avond vanaf een bepaalde tijd afgesloten. Het strand is breed en van uit de camping kun je niet alleen een duik nemen in zee maar ook wandelen of fietsen door het natuurreservaat of naar het dorp. Het zand is ietwat grof van structuur. Aan de vloedlijn kunnen heel wat schelpen worden verzameld. Ze maken het 'te water' gaan alleen wat lastig.

Het wandelpad dat rond de camping loopt laat mooie beelden zien van het naastgelegen natuurreservaat en ook bevers voelen zich hier uitstekend thuis. Wie zich ook thuis voelen op deze camping zijn de dieren in het kleine dierenpark dat hier is gerealiseerd. Kinderen zullen hier beslist iedere dag naar toe willen om de ezels, geitjes, lama's, eenden, of de mooie pauwen en zwanen te zien. Dat hoeft voor ouders geen probleem te zijn. In het midden ligt namelijk een groot wijn paviljoen waar in 'halve wijnvaten' onder andere genoten kan worden van een drankje. Liever een balletje slaan op de tennisbaan? Ook dat kan op dit deel van de camping. In het hoogseizoen rijdt een treintje heen en weer tussen camping en dierenpark. Is dat even plezierig. Wij hebben genoten op deze camping, heerlijk gefietst over het geweldige fietspad dat langs de kust loopt en mooie tochten gemaakt in het achterland. De gemaakte tochten zijn, voorzien van muziek en spraak, op video vastgelegd en zeker de moeite waard om te bekijken. Misschien zitten er leuke tips bij. Veel plezier op Camping Le Palais de la Mer.