Vakantie ervaringen
Mieke en Leo

Bannes / Champagne-Ardenne

Camping Hautoreille

Periode: 2007 – 2014 Al vele jaren draaien we. tijdens onze reis naar het zonnige zuiden. de eerste nacht van onze vakantie de pootjes van de caravan uit op Camping Hautoreille in departement Haute-Marne. De camping ligt in het plaatsje Bannes op korte afstand van de stad Langres. Waarom is deze camping favoriet zo bij ons. De ligging van deze camping is bepaald aangenaam. Het uitzicht op de groene heuvels met rustig grazende koeien, uitstekende plaatsen en sanitair en de mogelijkheid om het diner te gebruiken in het bijbehorende restaurant hebben er voor gezorgd dat we steeds weer deze camping opzoeken voor de eerste of laatste overnachting. Daar zijn we zeker niet de enige in. Tegen het einde van de middag loopt de camping behoorlijk vol om de volgende morgen weer vrijwel leeg te geraken. Dat doet de camping en de omgeving eigenlijk helemaal geen recht. Vanwege pech met onze caravan verbleven we in 2013 twee nachten op deze camping en hebben van de nood een deugd gemaakt om de stad Langres te bezoeken en tevens te onderzoeken waar we een Mr. Bricolage konden vinden om het probleem te verhelpen. Vandaar de twee nachten.

id="foto_frame">
Entree Camping Hautoreille Prachtige bloesembomen Camping Hautoreille Receptie Camping Hautoreille
Bij aankomst op de camping zoek je een leuke plek om je te installeren want de receptie gaat pas om 16.30 open. Er wordt van een ieder verwacht dat er netjes betaald wordt waarbij gelijk het brood voor de volgende dag kan worden besteld. Soms kan het zo simpel zijn. WIFI is gratis maar de ontvangst is alleen goed in de buurt van de receptie. Voor kinderen is een klein speeltuintje beschikbaar en op die plek is de WIFI prima. Vanuit het noorden op de A31 afslag 8 nemen bij de plaats Montigny-le-Rois en de groene borden Langres volgen. Vanuit het zuiden nemen wij afslag 6 naar de stad Langres. Deze route is beslist snel en je ziet nog iets van de mooie stad, daarna de D74 volgen naar Bannes. Wij vinden Camping Hautoreille een echte aanrader en zullen de mooie streek beslist wat vaker recht gaan doen.

id="foto_frame">
Kampeerplaats Camping Hautoreille Uitzicht op groene heuvels bij Bannes Kampeerplaats Camping Hautoreille Zicht over Camping Hautoreille