Vakantie ervaringen
Mieke en Leo

Francueil / Dept. Centre (37 Indre-et-Loire)

Camping Le Moulin Fort

Periode: eind april/begin mei 2011
Ontbijt aan de Cher Hoofdgebouw Camping Le Moulin Fort Het is nog vroeg in het seizoen als we onze caravan aan de oever van de rivier de Cher plaatsen. De kalender geeft 27 april aan en dat is in Nederland maar ook in het Loiredal nog aan de vroege kant. We hebben Le Moulin Fort uitgekozen vanwege de mooie en centrale ligging ten opzichte van de vele kastelen die zich in dit gebied bevinden. Dat het ook nog een ACSI-card camping is vinden we mooi meegnomen. De camping is, ongetwijfeld vanwege de Engelse leiding, grotendeels op de groepering 'Engelsen' gericht. Dat heeft als voordeel dat je hier uitstekend met de Engelse taal uit de voeten kunt. Voor veel Nederlanders werpt de Franse taal nogal eens een barrière op. De camping ziet er zeer verzorgd uit en je waant je bijna in een Mooie camping met mooie grote plaatsen Minigolf bij het hoofdgebouw mooi park als de 'caravan-pootjes' worden uitgedraaid. Natuurlijk is het in deze periode nog erg stil en zijn de plaatsen, die allemaal groot zijn, nog voor het uitkiezen. Campers 'hoppen' in dit gebied van camping naar camping en blijven doorgaans niet langer staan dan 2 à 3 nachten. Over het sanitair, dat verder op zich prima is, hebben we wel een punt van aandacht doorgeven. Iets wat we al eerder op meningen-sites lazen. Enige ergernis hebben ook wij gehad van het douchewater dat echt slecht wegliep. Als je in je eigen douchewater staat van 5 cm is dat al niet zo prettig maar het water van de Mooi doorkijkje bij het zwembad De rivier de Cher overige douches loopt ook naar andere douches (dus ook die van jou) en dat is toch wel erg vervelend. Dat is dan ook het geval bij het naastgelegen toilet. Hopelijk wordt het opgelost. Het zwembad was in deze periode nog niet operationeel en zo ja, dan zou het toch nog te koud zijn. Ongetwijfeld is het er in de zomer prima vertoeven en ziet het geheel er gezellig en levendig uit met aangrenzend een klein speeltuintje. Op het terras en in de bar kan ook gebruik worden gemaakt Fietsen langs de Cher Château de Chenonceau van Wifi (tegen betaling). In het voorseizoen is de bar en de receptie echter niet de gehele dag geopend dus met regenachtig weer is het even wachten wat betreft de openingstijden. Boodschappen kunnen worden gedaan in het naastgelegen plaatsje Francueil, met overigens een prima assortiment, of bij de Intermarché aan de weg naar Bléré.

Château Amboise Pagode bij Amboise De ligging van de camping vinden wij echt perfect. Op 1500 meter afstand, ook gemakkelijk te bereiken te voet of met de fiets, ligt het prachtige complex van Chateau de Chenonceau. Een fietspad, dat langs de nabijgelegen spoorlijn loopt, brengt je in korte tijd bij dit erg mooie kasteel. Van de spoorlijn hebben wij niet veel last gehad. De rivier de Cher straalt een enorme rust uit met zo nu en dan een toeristische boot die naar het kasteel vaart. De aanlegsteiger bevindt zich aan de overkant van de rivier. Langs de Cher kan gefietst worden over een, grotendeels, onverhard pad dat soms zelfs maar een 'single-track' is. Geen probleem voor 'mountainbike-achtige' fietsen, lastiger voor een stads- of racefiets.

Residentie van Leonardo da Vinci Château Chaumont Naast een bezoek aan het Château de Chenonceau zijn we twee maal naar Amboise gereden voor een bezoek aan een Pagode (leuk voor kinderen vanwege oude Franse behendigheid spellen), de voormalige residentie van Leonardo da Vinci met schitterende tuinen en natuurlijk het bijzonder fraaie Chateau Amboise. Leonardo da Vinci stierf op 2 mei 1519 in het slot van Cloux (Clos-Lucé) en is, volgens zijn eigen beschikking, in de kapel van Chateau Amboise begraven. Even verderop aan de Loire ligt Château Chaumont dat eveneens een bezoek meer dan waard is.

Ondanks de zo nu en dan zeer wisselende weersomstandigheden hebben we een heerlijk week gehad op Camping Le Moulin Fort. We denken zeker nog wel eens terug aan dat heerlijke plekje met zicht op de rivier de Cher.