Vakantie ervaringen
Mieke en Leo

Camping des Bains, Saint-Honoré-les-Bains/Morvan

Camping des Bains ligt in het lage deel van Saint-Honoré-les-Bains, vlakbij het voor de plaats zo belangrijke kuuroord met geneeskrachtige thermaalbaden. Camping des Bains is in 2012 overgenomen door Engelsen. Vader en dochter runnen nu met groot enthousiasme hun droom, een camping in de prachtige Morvan.

De camping biedt nog steeds een wat verouderde aanblik maar stukje bij beetje zal de camping worden verbeterd. Aan de mooie plaatsen is in ieder geval helemaal niets mis mee. Wifi is beschikbaar over de gehele camping tegen een alleszins redelijk tarief. Wij zelf maken daar altijd veelvuldig gebruik van. Het zwembad is ook ietwat verouderd maar is verder prima in orde. Het gedeelte met glijbaan zal toch wel aangepakt moeten worden. Er zijn 2 grote sanitairblokken aanwezig. Het blok met de meest centrale ligging is verouderd maat zal zo snel mogelijk worden vernieuwd. Alleen dit blok was in de periode van september toegankelijk maar alles werkte naar behoren. Het werd trouwens keurig netjes schoongehouden. Bij de receptie is een klein aanbod aan levensmiddelen. Er is tevens brood-service voor een heerlijk ontbijt. Daarbij kun je in het restaurant met terras zelfs in september nog terecht. De verhuur accommodatie op de camping zag er prima uit. Er zijn zelfs hele kleine huisjes beschikbaar voor één enkele overnachting voor bijvoorbeeld fietsers.

St.-Honoré-les-Bains heeft veel glorieuze jaren gekend maar is daarna enigszins in verval geraakt. Het grote hotel aan het park is zelfs te koop voor slechts 1 Euro maar dient dan wel volgens de regels gerenoveerd te worden. Gelukkig keren de laatste jaren steeds meer mensen terug naar dit mooie plekje in de Morvan. Niet voor niets is de grote karavaan van de Tour de France een paar jaar geleden door dit plaatsje gereden. Het mooie kuuroord ligt in een prachtig en rustgevend park en een bezoek zeker waard. Wie wil tennissen kan dat doen op de tennisbanen die direct achter de camping liggen. Wij vonden het tarief van 10 Euro per persoon voor een uur wel vrij prijzig.

De omgeving biedt veel mogelijkheden om er op uit te trekken. Het Canal de Nivernais ligt op 10 kilometer afstand en het is daar heerlijk fietsen op een zogeheten 'voie verte,' een autovrij fietspad. Bijzonder vonden wij het bezoek aan de opgravingen van Bibracte op de heuvel van de Mont Beuvray. Eerst wel het museum gaan doen en daarna de heuvel. Alles gaat dan nog meer leven. De gehele omgeving is erg mooi zo ook bij het meer van Settons. We troffen prachtig weer en hebben een relaxte rondvaart gemaakt over het meer. We hebben een uitermate plezierige week doorgebracht op Camping des Bains en zijn er van overtuigd dat het voor de nieuwe eigenaren een mooi seizoen in 2013 gaat worden. Het is ze zeker gegund.