Vakantie ervaringen
Mieke en Leo

Camping Municipal du Mas

Issoire / Dept. Auvergne (63 Puy-de-Dôme)


Periode: begin mei 2011
Camping du Mas Sanitairblok en leuke speelweide Evenals vele andere vakantiegangers die op weg zijn naar het 'zuiden' was het ook onze bedoeling om maar één nacht op Camping du Mas te verblijven. Dat doet de camping en het omringende gebied echt onrecht en het zijn bij ons daarom vier nachten geworden. We reden voor onze begrippen al vroeg de camping op (14.00 uur) en dat was ook precies de tijd dat de receptie na de lunch weer openging. Onze verbazing was groot om een bijzonder verzorgd en mooi gelegen park aan te treffen met uitermate grote standplaatsen, (met water- en afvoerpunten tussen de plekken), uitstekend sanitair en daarbij ook nog eens gratis Wifi. Dat is aan ons altijd goed besteed. Zicht vanaf onze campingplek Openlucht kegelbanen op de camping De camping ligt op korte afstand van de rivier de Allier. Het prachtige visrijke meer dat tussen de camping en de rivier ligt is echt een juweeltje waar het gekwaak van kikkers je van alle kanten tegemoet komt. Het vangen van een karper met een gewicht van maar liefst 16 kilo hebben we met eigen ogen mogen aanschouwen. De vis werd met veel respect behandeld zoals, natte doeken, geaaid, gewogen en met veel zorgvuldigheid weer teruggezet. Of de vis zelf het prettig vond mogen we toch wel even betwijfelen. Prachtig naastgelegen vismeer Flinke karper van 16 kilo Bij de ingang van de camping ligt een minigolf baan en ook de 2 openlucht bowlingbanen lagen 'klaar voor gebruik'.
De camping ligt op slechts 750 meter van de A75. Met een, op dat moment, stevige westenwind was de snelweg dan ook goed te horen zonder echt storend te zijn. Het race-circuit van Issoire produceerde op vrijdag en zaterdag aanzienlijk meer geluid. Aan de andere kant van de A75 kun je terecht voor boodschappen. Binnen vijf minuten sta je bij een enorm complex met onder andere een Carrefour en ontelbaar veel andere winkels.
De drie volle dagen zijn door ons goed benut met een aantal mooie tochten. We wandelden door het mooie gebied van de Vallée-des-Saints bij Boudes en maakten twee autotochten Mooie cascade van d'Anglard Wandeling door de Vallée-des-Saints bij Boudes door het bijzondere gebied van de Auvergne. Via het plaatsje Saurier door de Gorges de Courgoul waarbij we een stop maakten voor een wandeling naar de Cascade d'Anglard. De tweede tocht bracht ons via St. Nectaire (mooie kerk) naar het bijzondere gebied rond Le Mont-Dore en de voet van de Puy-de-Sancy. (1885 m.) De kabelbaan naar de top hebben we vanwege de erg frisse temperatuur maar gelaten voor wat hij was. Ongetwijfeld zou het voor ons, als 'niet wintersporters', een bijzondere ervaring zijn geweest want een wintersportgebied is dit zeker.
Wij hebben Camping Municipal du Mas als uiterst plezierig ervaren en zijn blij dat we besloten wat langer te blijven. De camping en het gebied zijn het zeker waard en dan Imposante kerk van St. Nectaire Voorjaarsbeeld van de Auvergne hebben we Issoire zelf, met een historisch centrum, nog niet eens bezocht. Dat staat beslist op de lijst voor een ander jaar.