Vakantie ervaringen
Mieke en Leo

Kröv

De plaats Kröv is een wijndorp met een lange traditie. De zuidelijke hellingen langs de Moezel zijn hier bijzonder vruchtbaar en dat is aan de vele wijnhuizen die je hier treft dan ook wel te merken. Al in de Romeinse tijd werd hier wijnbouw gepleegd. In een latere periode vochten zowel geestelijken als wereldlijke lieden voornamelijk met elkaar om het bezit van de vruchtbare hellingen. Het plaatsje is nog steeds rijk voorzien van prachtig verzorgde vakwerkhuizen en statige wijnboerderijen. Een pareltje onder de vakwerkhuizen ligt aan de weg langs de Moezel. Het grote pand uit de 17e eeuw, het 'Dreigiebelhaus', valt direct op vanwege de karakteristieke gevel. Het fungeerde in vroegere tijden als raadhuis. Het herbergt nu een wijnmakerij met restaurant en een verrukkelijk tuinterras waar het heerlijk toeven is met een glas Riesling huiswijn of een lunch. Kröv is natuurlijk ook in het bezit van een kerk. Deze Parochiekerk St.-Remigius werd in 1725 gebouwd en ligt aan de 'Hauptstrasse'. Hoog boven Kröv is nog de grafkapel van de Graven van Kesselstatt gelegen. Een wandelroute over de 'Bergstrecke' voert je onder andere langs de fotogenieke kapel.




Vanuit de diverse plaatsjes aan de Moezel vertrekken Plezierboten voor een rondvaart of een soort 'lijndienst' van plaats naar plaats. In november vaart er echter nog maar 1 lijndienst per dag. Even navraag geeft duidelijkheid over de vertektijden. Vanuit Traben-Trarbach maakten wij in een ander jaar een geweldig mooie wandeling naar Bernkastel-Kues om met de boot weer terug te keren. Na inspanning een leuke ontspanning maar een goede wandelkaart is hier echt noodzakelijk. De ruďne die zo prominent boven Traben-Trarbach ligt is trouwens ook leuk om te bezichtigen. Buiten het seizoen is het bijgelegen restaurant met terras echter gesloten.

Een bezoek waardig zijn natuurlijk de leuke plaatsjes langs de Moezel zoals Traben-Trarbach, Ürzig, Bernkastel-Kues of Cochem. De prachtige plaats Trier ligt niet zo heel ver weg en is beslist de moeite waard om naar toe te gaan en is in 1 dag prima te doen. Voor ons is het altijd weer genieten van zowel het Landal Mont Royal bungalowpark als van de heerlijke omgeving met zoveel mogelijkheden. Binnenkort staan ook de videobeelden van de gemaakte tochten op deze site. Veel vakantie genoegen aan de wondermooie Moezel.